Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Piekfijne quiches

Koken uit de Krat | Piekfijne quiches

0
Recept Zalm-prei quiche van Pom-Pie met een salade van krieltjes, groene asperges, courgette, venkel en kruiden-yoghurtdressing.

Alle versoepelingen ten spijt, er zijn nog steeds sectoren die het zwaar hebben. Ben je eigenaar van een restaurant met honderd tafels, dan is het toch taai dat je maar vijftig mensen mag ontvangen. En de vakanties, dat weet iedereen, zijn ook nog steeds niet zeker. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de reisbranche. 

Fons, onze leverancier van heerlijke pies, had voor de KLM een grote bestelling quiches gemaakt, die vervolgens weer werden afbesteld. Teleurstelling. Maar, zoals filosoof Cruijff al zei: ieder nadeel heb zijn voordeel. Want deze week zitten er piekfijne quiches in de Krat, en Fons en wij voorkomen zo voedselverspilling.

Daarover gesproken: de groene asperges in de Krat komen uit Nederland! Ze zijn er alleen in deze periode, dus mis het niet. We promoten de groenen met liefde, want in andere maanden zijn ze er vrijwel alleen verpakt, en meestal uit een Zuid-Amerikaans land. Wat dat doet voor de klimaatverandering hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen.

Inger Boxsem het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat