Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Ptitim?

Koken uit de Krat: Ptitim?

0

Ptitim. Ooit van gehoord? Het is de naam die ook wel wordt gebruikt voor parelcouscous. Ptitim is Hebreeuws voor ‘vlokjes’ en heeft als aliassen Jeruzalemcouscous of Israëlcouscous. Deze bolvormige pastasoort komt dus uit Israël, en eet je ook vaak in Libanon en Egypte. De reguliere couscous komt uit Noord-Afrika.

Couscous heeft genoeg aan wellen in kokend water, parelcouscous moet je echt koken. En hier is het oppassen geblazen. Bij het proefkoken bleek ons dat parelcouscous een teergevoelig type is. De ene minuut was de couscous nog niet gaar, een minuut later had het de structuur van pap. Houd dus een timer bij de hand als je gaat koken en check regelmatig!

Ondanks dat we de couscous tweemaal moesten bereiden waren we toch heel tevreden, vanwege de groenten die we erbij maakten. Bietjes en spruitjes kunnen als je ze kookt nog wel eens te wee of te muf zijn, maar na een half uurtje roosteren in de oven kwamen de groenten knetterspannend en stoer naar buiten. Heb je korianderzaad in huis? Strooi dat erbij, worden ze nog stoerder van.

We hopen natuurlijk dat jullie dat ook vinden!

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat