Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Little Italy

Koken uit de Krat: Little Italy

0

Er circuleert een filmpje op internet waarbij een Italiaan helemaal uit zijn dak gaat als zijn Amerikaanse vriendin, boven de pan met kokend water, een bundel spaghetti in tweeën breekt. Hij grijpt ontzet naar zijn hoofd. ‘It is ILLEGAL in Italy to break spaghetti!’

We wisten het al: er is maar een ding belangrijker voor een Italiaan dan zijn moeder, en dat is eten. Italianen zijn puristen. Napolitaanse pizza vind je niet in Rome, waar de enige echte carbonara vandaan komt, terwijl spaghetti Bolognese natuurlijk alleen in Bologna op de kaart staat. Italië bestond tot 1860 niet: het gebied bestond uit aparte landjes en stadstaten, wat de territoriumdrift misschien verklaart.

Alleen de Italo-Americans zijn wat flexibeler op culinair gebied. Spaghetti with meatballs is meer Amerikaans dan Italiaans, Alfredosaus (boter, room en parmezaan) is een no go in Italië  en hetzelfde geldt voor de Sloppy Joe. Een zacht hamburgerbroodje, gevuld met een royale portie gehakt in tomatensaus. Waar soms worcestershire in zit, soms zelfs ketchup, of bbq-saus.

Nooit maken voor je Italiaanse geliefde, maar lekker…

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat