Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Spaanse wittebonensoep

Koken uit de Krat: Spaanse wittebonensoep

0

Schrijfster (ook van kookboeken) Eva Posthuma de Boer is een graag geziene gast in de proefkeuken van de Krat en onontbeerlijk bij onze hoogst chaotische brainstorms voor nieuwe gerechten. Zitten wij middenin de notities voor een frittata roept zij: ‘Koningsboleten! Die zijn mooi, daar moeten we een recept mee bedenken.’

Uit haar laatste boek ‘Eva’s keukenkast’ leenden we – met toestemming uiteraard – haar Spaanse wittebonensoep. Het oorspronkelijke recept van Eva is met chorizo, voor de vegetarische versie gebruikten we in plaats daarvan halfgedroogde tomaatjes. Een heerlijke switch, ook al omdat niet iedereen de smaak van chorizo waardeert. Het geheim van dit comfortfood is de combinatie van het paprikapoeder met de gepofte knoflook: pittig en zoet.

Vind je het zonde om de oven alleen aan te zetten voor de knoflook, dan raden we je aan eerst de mac ’n cheese te maken en de knoflook mee te poffen terwijl de mac ‘n cheese in de oven gratineert. Brand je vingers niet als je de teentjes uit hun vel haalt!

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat