Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Zeekraal

Koken uit de Krat | Zeekraal

0
Recept | Risotto met zeekraal, venkel, courgette, ricotta en overjarige geitenkaas.

Zeekraal is een van de schatten van de Noordzee. Het is een klein plantje met stengelvormige bladeren, dat groeit op zilte grond. Eén van de weinige groenten die het op zulke plekken redt. Je vindt de meeste zeekraal dan ook langs de Zeeuwse kusten.

Hanepoot is een andere naam voor zeekraal, zouterik wordt ook wel gebruikt. Goed te verklaren die naam, want zeekraal neemt het zoute water waarin ze groeit ook op. Let bij het schoonmaken op de onderkant van de bladeren. Als de stengels wat houterig ogen, dan wel voelen, is het zaak deze onderste delen af te snijden.

Vanwege het zout in de stengels is zeekraal een perfecte groente voor in een risotto. Het geeft de rijst onmiddellijk een umami-kick. Je kunt de stengeltjes rauw eten, al geven we er de voorkeur aan om ze even mee te warmen met andere groenten tijdens het maken van een risotto.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat