Home Overzicht Koken uit de Krat | Tahin

Koken uit de Krat | Tahin

0
Recept | Linzenbowl met burnt broccoli, tahindressing en een eitje.

Tahin is een magische smaakmaker uit de keukens van Syrie, Libanon en Israël. Een onmisbaar ingrediënt voor humus en baba ganoush, een subtiele marinade voor vis en/of vlees. Tahin is kortweg een sesampasta.

De sesamzaadjes rooster je in een oven, waardoor de notige eigenschappen in de zaadjes worden benadrukt. Daarna wordt de sesam tot pasta gedraaid in een keukenmachine en vloeibaar gemaakt met olie, wat citroensap en zeezout. Liefhebbers kunnen wat knoflook toevoegen.

De lekkerste tahin komt uit Ethiopië, Libanon of Israël. Wanneer er een flinke laag olie op drijft zouden wij doorlopen: dan is ‘ie niet zo vers meer.  Het verschil tussen lichte en donkere tahin is dat voor de lichte tahin de sesamzaadjes eerst gepeld zijn. Die variant wordt als de lekkerste beschouwd.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat