Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Wintergroenten in alle kleuren van de regenboog

Koken uit de Krat: Wintergroenten in alle kleuren van de regenboog

0
Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus.

We testten de geroosterde wintergroenten met baharatsaus op een van de donkerste dagen van de maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat met wintergroenten in alle kleuren van de regenboog leverde een prachtplaatje op, het leek wel zomer!

De kleur van bijvoorbeeld bietjes, winterpostelein en wortel is niet alleen maar een lust voor het oog: elk kleurgewas heeft zo zijn eigen, functionele rol wat betreft vitaminen, mineralen en vezels. Denk aan het caroteen dat wortels oranje kleurt. Zoveel mogelijk kleur op je bord is dus het devies: hoe kleurrijker hoe gezonder.

Het dit gerecht, wintergroenten met paddenstoelen-baharatsaus, is trouwens niet alleen een explosie van kleur, ook qua smaak wordt er een feestje gevierd op het bord, al zeggen we het zelf.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat