Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Winterse groenten van Nederlandse bodem

Koken uit de Krat: Winterse groenten van Nederlandse bodem

0
Kokoskoolraap met bulgur, regenboogwortelsalade en muntyoghurt.

Toegegeven: de groenten die nu volop bij de Nederlandse telers uit de grond komen zijn niet de mooiste van het land. Maar je kunt wel op ze bouwen.

De knolselderij bijvoorbeeld oogt wat grumpy, maar sleept je met zijn volgeurende smaak wel een regenachtige avond door. De koolraap op zijn beurt ziet er van de buitenkant uit als een grijze muis, maar het is een gezonde groente die zich op elke manier klaar laat maken die je maar wenst. De oranje-gele groente kun je mooi in frietjes snijden en roosteren in de oven. Doordat de smaak zo zacht is, doet koolraap het ook uitstekend met alle kaasvarianten. Persoonlijk waren we bij de Krat nogal gecharmeerd van het koolraap-kokosrecept dat bereid wordt door de Vegetarische Krat-chefs volgende week. Nieuwsgierig? Ook op de website van de Krat.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat