Pas toen we professioneel in aanraking kwamen met de biet sloten we deze knol in het hart. Vóor die tijd riep ze associaties op met weeë slappe sliertjes en gekookte vis, we kunnen het ook niet helpen.
Maar op zeker moment verscheen de biet op borden van restaurants waar ze de tijdgeest vooruit waren. Die knolletjes – ingelegd, in kleikorst, gestoofd in hooi, als carpaccio – begonnen indruk te maken. Al snel gingen we bij de Krat zelf aan de slag: de geroosterde versie vecht inmiddels om de eerste plaats in de populariteitspoll met de flinterdun gesneden chioggia-biet. Man o man, wat is die trouwens prachtig. Zo briljant ontworpen dat je haast zou denken dat er iets meer tussen hemel en aarde is.
Biet combineert geweldig met linzen, die de kleur ook aankunnen, en met zachte kazen zoals mozzarella of geit, maar ook in salades is ze heerlijk.
Eet smakelijk!
Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat