Nog een paar weekjes overeind blijven tussen geniepige regenvlagen en onverwachte windhozen en dan dient de lente zich aan. Echt, als je goed oplet kun je die al ruiken, soms, als de zon onverwacht achter een wolk vandaan komt. Tot die tijd moeten we onszelf nog even vermaken en dan is er altijd: de keuken. Waar je je humeur en lichamelijke conditie kunt opvijzelen met een paar goedgekozen ingrediënten. Waar slimme kruiden, specerijen en ingrediënten je gerechten, ja ook winterpostelein, een zonnige zwier geven.
Hoe winters spruiten, pastinaak en zoete aardappel ook mogen klinken, met wat citroen, amandel, sinaasappel en/of rode peper krijgt elk gerecht een zomers tintje. Een voorbeeld hiervan is gremolata: het Italiaanse mengsel van peterselie, knoflook en citroenschil geeft veel (pasta)gerechten meteen een zonnige kick. Maar de combi van sinaasappel en rode peper mag er ook zijn: hierdoor waan je je al snel op een zonovergoten terras van een spierwit huisje.
Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat