Home Overzicht Koningin Maxima bezoekt OLVG

Koningin Maxima bezoekt OLVG

0

De corona check app is een van de initiatieven die het OLVG genomen heeft. Het ziekenhuis zet in op verdere digitalisering van de zorg. Koningin Maxima liet zich op 26 mei uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Artsen en verpleegkundigen gaven uitleg over hun werkzaamheden. Gebruikers van de corona app deelden hun ervaringen. De plannen om de app toepasbaar te maken voor reguliere, niet coronagerelateerde zorg, werden toegelicht.

De corona check-app is door het OLVG in samenwerking met Luscii ontwikkeld. Met de app kun je dagelijks de gegevens over je gezondheid doorgeven. De app biedt online hup bij bij het beoordelen en volgen van eventuele klachten die op besmetting met het coronavirus wijzen. Als het nodig is, neemt een zorgverlener binnen 24 uur contact op. Inmiddels maken meer dan 160.000 mensen gebruik van deze app.

DigiPoli
Koningin Maxima kreeg ook uitleg over de DigiPoli cardiologie die nog ontwikkeling is. Via de DigiPoli app kunnen patiënten hartklachten bijhouden en vragen stellen. Men kan met de app direct contact opnemen met het medisch team. De app biedt digitale ondersteuning aan patiënten, artsen en verpleegkundigen waardoor onnodig ziekenhuisbezoek in de anderhalve metermaatschappij zo veel mogelijk beperkt wordt.

Maurice van den Bosch, voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG: ‘Nu de reguliere zorg weer van start gaat, de wachtlijsten oplopen en de fysieke ruimte in het ziekenhuis letterlijk schaarser wordt, zijn slimme digitale oplossingen noodzakelijk om, goede zorg te kunnen blijven verlenen. Wij zijn vereerd door het bezoek van koningin Máxima en haar interesse in ons ‘digitale’ ziekenhuis.’