Home Overzicht Kooplui Waterlooplein raken opslagruimte kwijt

Kooplui Waterlooplein raken opslagruimte kwijt

0

De gemeente heeft tot 6 mei om de opzegbrieven voor de opslagruimtes aan 41 marktkooplieden van het Waterlooplein in te trekken. Doet de gemeente dat niet, dan volgt een gang naar de rechter. Dat schrijft FNV Zelfstandigen aan de gemeente.

Vooruitlopend op de herinrichting van het Waterlooplein heeft de gemeente eind vorig jaar de private contracten van de opslagruimtes opgezegd. Zonder die ruimtes kunnen de marktkooplieden hun waar niet veilig opbergen. ‘Dat sloeg als een bom in bij de marktkooplieden. Hun hele inkomen stond daarmee in één klap op losse schroeven,’ zegt Henk van der Schaft van FNV Zelfstandigen. ‘Bovendien werden ze vervolgens onder druk  gezet te tekenen om een paar maanden langer te mogen blijven, zonder enige rechten en compensatie.’

Volgens de vakbond is het voor de marktkooplieden onduidelijk hoe ze bezwaar konden maken tegen de brieven. Als de marktkooplieden niet op de juiste manier bezwaar aantekenen, wordt de huur per 1 juni opgezegd.

Van der Schaft: ‘Wij willen graag met de gemeente in overleg om tot betere afspraken te komen. Als de gemeente de opzegbrieven niet intrekt, voelen we ons gedwongen naar de rechter te stappen namens de marktkooplieden.’

De herinrichting van het Waterlooplein zou in oktober van start gaan. De geplande start van de werkzaamheden is uitgesteld naar aanleiding van gesprekken met bewoners en ondernemers tijdens buurtbijeenkomsten, staat op de site van de gemeente.