Home Kunst Korter en minder kunstwerken bij Amsterdam Light Festival

Korter en minder kunstwerken bij Amsterdam Light Festival

0

Het Amsterdam Light Festival is dit jaar compacter dan voorgaande jaren. Het coronavirus heeft ook daar toegeslagen. Zo is het aantal lichtkunstwerken teruggebracht van twintig naar tien. Het festival is ook korter, je kunt er niet acht maar drie weken van genieten. 

Redactie | Foto Eddy Ellert

Jammer genoeg is er dit jaar ook geen vaarroute, we moeten het doen met een wandelroute, de Light Walk. Die wandeling gaat niet zoals bij eerdere edities door de hele oostelijke binnenstad, maar concentreert zich op de Plantagebuurt en rond het Roeterseiland. De start is bij het Crea-gebouw op de Nieuwe Achtergracht.

De Light Walk maak je met je smartphone in de hand. Via WhatsApp vertelt theatermaker Lucas De Man met filmpjes, foto’s en audioberichten een verhaal over lichtkunst, de natuur en de stad. De wandeling is interactief, je hebt als bezoeker zelf invloed op het verhaal. Je moet het doen met de app want er zijn geen informatieborden en de route staat ook niet op de website van het Amsterdam Light Festival.

Het Amsterdam Light Festival loopt van 10 december tot 3 januari 2021. Je kunt de Light Walk lopen van 17.00 uur tot 23.00 uur. Op oudjaarsdag tot 20.00 uur. Tickets kosten 12,50 en zijn vanaf oktober verkrijgbaar. Je moet online een tijdslot reserveren en een kaartje moeten kopen voor 12,50 euro.

Check amsterdamlightfestival.com