Home Overzicht Kosten vernieuwing sportpark Diemerpark op IJburg te hoog

Kosten vernieuwing sportpark Diemerpark op IJburg te hoog

0

Het wil maar niet lukken met de uitbreiding van het aantal sportvelden op het sportpark IJburg. De gemeente was van plan het sportpark en het parkeerterrein in het Diemerpark flink uit te breiden. Maar dat paste echter niet in het bestemmingsplan. Al twee keer bracht de Technische Adviescommissie Hoofdgroenstructuur (TAC) negatief pre-advies uit. Nu komt er extra onderzoek omdat de geschatte kosten voor vernieuwing van het sportpark te hoog zijn.

Door de bezuinigingen bij de gemeente is er niet genoeg geld voor de huidige plannen. Er zijn nu verschillende mogelijkheden. Zo kan het bestaande sportpark blijven liggen zoals het er ligt. Het wordt dan niet verder worden uitgebreid. Ook is het een optie om het bestaande sportpark uit te breiden door er nieuwe velden bij te leggen en die zo goed mogelijk in te passen in de omgeving.

Ook over het gebruik van het sportpark wordt nagedacht. Voetbalclub afc IJburg of hockeyclub ahc IJburg zou uit het Diemerpark verplaatst kunnen worden naar een sportpark op het nieuwe Strandeiland of het Buiteneiland. Het bestaande sportpark wordt dan aangepast voor gebruik door voetbal of hockey. Uitgangspunt is dan dat de clubs uiteindelijk elk over vijf velden op IJburg kunnen beschikken.

De onderzoeksuitkomsten worden in november besproken.