Home Kunst Kunstenaars nemen afscheid van gebouw De Waaier met expositie

Kunstenaars nemen afscheid van gebouw De Waaier met expositie

0

De Waaier op het Obiplein wordt weer school. De afgelopen tijd maakte de buurt gebruik van het gebouw. Zo organiseerde Educatief Centrum Oost er cursussen. Het Buurtmuseum maakte samen met kunstenaar Netty Gelijsteen een serie tentoonstellingen en ook daar komt nu een eind aan. Met de expositie ‘Indische Buurt Internationaal’ wordt een ode gebracht aan de buurt met een gouden randje en internationale allure.

De kunstenaars die werk laten zien in de Waaier komen uit Ethiopië, Oekraïne en uiteraard De Indische Buurt. De expositie bestaat uit childerijen, foto’s, installatie, borduurwerk en portrettekeningen. De foto’s van buurtbewoners en bijzondere culturele gebeurtenissen in de Indische Buurt met buurtverhalen zijn van de Ethiopische Nederlander Kibret Mekonnen. De mobiele Dam en de avonturen daarvan in Berlijn, New York en de Indische Buurt zijn op fraaie foto’s te zien. Het is werk van de Amsterdamse Netty Gelijsteen.

Inspiratie uit Ethiopië, Oekraïne, Berlijn, New York en Indische Buurt

Kunstenaar Camille van Neer uit de Indische Buurt krijgt steeds meer opdrachten om Indische buurtbewoners te portretteren die opkomen voor hun buurtgenoten, ook wel Buurt-Multatuli’s genoemd. Kom hun portretten bekijken in De Waaier.

Kunstenaars Alina Matiushina en Andre Smyrnou komen uit Oekraïne en zijn nog maar twee maanden in Amsterdam. Ze hebben de weg naar het Indische Buurtmuseum al gevonden. Hun schilderijen, gemaakt in het Buurtmuseum, verwerken ze hun indrukken en emoties van de afgelopen maanden. Kleurige kunstwerken met krachtige lijnen en realistische of abstracte figuren.

De expositie opent op vrijdag 10 juni van 16.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag 25 juni is het eindfeest van 17.00 tot 21.00 uur.

De Waaier, Obiplein 115 van 11.00 tot 16.00 op maandag,
woensdag en vrijdag.