Home Eten&Drinken Langs 6 cafés met 6 speciaal biertjes en 6 lekkere hapjes

Langs 6 cafés met 6 speciaal biertjes en 6 lekkere hapjes

0

De BierSpijs Wandeling is terug in Oost op zondagmiddag 18 juli. Je gaat wandelen door Oost en onderweg stap je binnen bij zes leuke tentjes waar je een heerlijk gerecht krijgt geserveerd met een bijpassend biertje.

Op je route vind je een aantal leuke café’s en restaurants. Zo stap je binnen bij House of Watt in de James Wattstraat, Poesiat en Kater op de Polderweg, Dimitri’s op de Insulindeweg, Thuskomme in de Batjanstraat, Walter Woodburg Bar in de  Javastraat en Tapperij de Eeuwige Jeugd in de Linnaeusstraat.

De BierSpijs wandeling wordt georganiseerd door een enthousiast team van WijnSpijs in Haarlem. Zij organiseren in het hele land op zondagmiddag wandelingen met bier of wijn als thema. Met deze BierSpijs wandeling kun je, misschien wel opnieuw, kennismaken met zes geselecteerde locaties. Dit zijn ze:

House of Watt is gevestigd in een voormalige hotellobby van Hotel Casa 400, vlakbij het Amstelstation. Daar weten de eigenaren de betekenis van multifunctionaliteit als geen ander. Zowel zakelijk als privé kun je hier elke dag terecht voor ontbijt, lunch, diner en een gezellige borrel. Op het ruime terras geniet je van een heerlijk zonnetje. De menukaart bevat bekende klassiekers, maar dan nét even knapper.

Bierbrouwerij Poesiat en Kater is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij werkten in de ‘Van Vollenhoven Brouwerij’. In deze bierbrouwerij worden de speciaalbieren voor je neus gebrouwen. Ze gaan direct in de taptanks van de bar. Zo drink je altijd kakelvers bier. Wat uit de keuken komt, is afgestemd op wat er uit de brouwketels vloeit. De bierbrouwerij is gevestigd in een schitterend 19e-eeuws pand, met hoge plafonds en grote ramen.

Dimitri’s aan de Insulindeweg is de ontmoetingsplek waar wereldse invloeden en gastronomie samenkomen. Geniet hier, in het hartje van Oost, van goede en eerlijke gerechten bereid met een Mediterraans en Arabisch karakter.

Thuskomme in de Batjanstraat is de plek waar cultuur, de buurt, en lekker eten en drinken bij elkaar komen. Het is een Fries geïnspireerd eethuis, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Het zal je niets verbazen dat de Friese keuken de inspiratie voor de menukaart vormt. Het idee van Thuskomme zijn de verse seizoensgebonden producten die zo puur mogelijk op je bord belanden.

Walter Woodbury bar is een van de hotspots van de gezellige kleurrijke Javastraat met een uitgebreide en bijzondere hoeveelheid (huisgeinfuseerde) gins, Amsterdamse biertjes en meer. Als je gek bent van gin-tonics, dan moet je even een kijkje gaan nemen in The Walter Woodbury bar. Buiten de avontuurlijke menukaart, schenken ze hier de beste gin-tonics van Amsterdam.

Tapperij de Eeuwige Jeugd bestaat sinds 2016. De speciaalbieren van deze brouwerij vallen al een tijdje behoorlijk goed in de smaak. Redenen genoeg om eind 2019 Tapperij de Eeuwige Jeugd aan de Linnaeusstraat te openen. Op een fantastische locatie, tegenover het Oosterpark en vlakbij de gezellige Dappermarkt, vind je de gezelligste Tapperij van Amsterdam. Absoluut favoriet zijn natuurlijk de mezzes, tapas-achtige hapjes uit het Midden-Oosten.

Op 18 juli lekker genieten van de Dappermarkt, het mooie Oosterpark en de vele gezellige straatjes die Oost rijk is. Op deze bijzondere BierSpijs Wandeling geniet je van een zomer-achtige en zonnige zondagmiddag van de lekkerste speciaalbieren, gecombineerd met de lekkerste gerechtjes. Je moet wel vooraf reserveren. Voor zes gerechtjes met zes speciaal biertjes op zes mooie locaties en een heerlijke wandeling betaal je 59 euro per persoon.

Check www.wijnspijs.nl/bierspijs/amsterdam