Home Overzicht Lauwe start, kleine winst voor Amsterdam Tigers U19

Lauwe start, kleine winst voor Amsterdam Tigers U19

0

De U-19 Tigers begonnen het nieuwe jaar in eigen huis tegen de Red Eagles. De vorige ontmoeting in Den Bosch eindigde voortijdig wegens een blessure van een Eagle. Ditmaal sneuvelde het ijs, maar haalde de wedstrijd het eind.

Lewis Daniels

IJshockey

5 januari
Amsterdam Tigers U19 vs
Red Eagles Den Bosch U19
2-0

De feestdagen eisen begin 2020 hun tol. Twee weken zonder trainen hebben de Tigers geen goed gedaan. Ze zetten zich in, maar missen de focus en komen niet op gang tegen het al even trage Den Bosch. Beide ploegen brengen de meeste tijd door in hun thuisvak. De Amsterdamse verdediging heeft een kleinere rol dan zou moeten omdat ze zelden de puck krijgen toegespeeld. Behalve de tijdstraf van tien en twee minuten wegens boarding voor Amsterdam komt het niet echt tot een confrontatie. De andere Tigers die wat pittiger willen spelen krijgen daar geen gelegenheid toe, de scheidsrechter stuurt ze allemaal naar de strafbank.

De powerplays geven Den Bosch kansen, die de Amsterdamse doelman Lars Veltman hen ontneemt. Voor hem geen rust begin 2020. Hetzelfde geldt voor de Bosche goalie Jaimy van Eggelen, die na dertien minuten om de tuin wordt geleid door Zaran Zaitsoff, 1-0. De assist is van Nijs Hille. Nog twee Tigers gaan met een minor penalty het veld af. Lars Veltman vangt weer de powerplays op. Mogelijk door het repressieve beleid van de scheidsrechter houdt Amsterdam zich verder in.

Na de onderbreking duurt het even voordat de tweede periode begint. Het doek onder het ijs is gaan wringen en de plooien zijn naar boven gekomen. Ze worden ondergedompeld met water en als dat bevroren is gaat de wedstrijd verder. De volgende partij wordt afgelast. Den Bosch wisselt van goalie. Yavor Yordanov houdt zijn doel bijna zeven minuten leeg voordat hij voorbij wordt gespeeld door Lars Kan, die een assist van Billy Grapperhaus krijgt, 2-0. Mede door slechte passes is het Amsterdamse overwicht daarna voorbij. De Eagles rukken vaker op en leiden de partij. Het levert ze geen goals op.

Aan het begin van de derde periode blijven beide ploegen in een matig tempo langs elkaar heen schaatsen. Dan gaat de snelheid omhoog. De Tigers vinden elkaar even als team, maar spelen vervolgens weer te veel alleen en missen zo kansen, net als Den Bosch. Dat is terug te zien op het scorebord, het blijft 2-0. De Eagles, nummer vijf in de competitie, gaan met beperkte schade naar huis en Amsterdam wint een partij waarin meer te halen viel.

Wedstrijden komen, wedstrijden gaan, bij deze blijft niemand lang stil staan. Dat moet ook niet. De Tigers wacht een zwaar weekend. Ze zijn volgende week zondag in Eindhoven en moeten de avond daarvoor de eerder dit seizoen door de Enschede Lions afgezegde wedstrijd in Overijsel inhalen. Als koploper moeten ze dit tot een goed einde kunnen brengen.

Zaterdag 18 januari spelen de Tigers om 18.15 uur thuis tegen de Dordrecht Lions.