Home Overzicht Leefregels voor oevers van Steigereiland Zuid

Leefregels voor oevers van Steigereiland Zuid

0

De groene oevers van IJburg grenzen op veel plekken aan de achtertuinen van bewoners waardoor de openbare ruimte vaak wordt ingericht als privé terrein. Iedereen zou zich er echter vrij moeten voelen om in de zomer een picknickkleedje neer te leggen en te recreëren. Daarnaast is de toegankelijkheid van de oevers van belang omdat de toestand van de oevers regelmatig door de gemeente gecontroleerd moet worden. Daarom zijn er nu leefregels opgesteld.

Tijdens een informatieavond voor bewoners van Steigereiland Zuid in januari is er gesproken over de openbare oevers van IJburg. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeente leefregels opgesteld. Tot 25 oktober kun je daarop reageren.

Uitgangspunt van de leefregels is dat op de openbare oevers geen privé-eigendommen mogen staan. Vanaf 1 april tot 1 september wordt er in een zone tot 1,5 meter buiten de erfgrens niet gehandhaafd, zolang er op de dijk een strook van 3 meter vrij blijft van privé-eigendommen. Gras maaien mag niet. Dat doet de gemeente twee keer per jaar op het moment dat dit de natuur minimaal verstoort. En logisch, gooi afval in de afvalbak of neem je afval mee. Ook moet het na 22.00 uur stil zijn.

Wil je laten weten wat je van de leefregels vindt? Dan kun je tot  uiterlijk op 25 oktober de enquête invullen.

Check→ De Groene Oevers van IJburg