Home Lezen en schrijven Leesclub XL met Maria Vlaar bespreekt de zes genomineerden Libris Literatuurprijs

Leesclub XL met Maria Vlaar bespreekt de zes genomineerden Libris Literatuurprijs

0

In drie online bijeenkomsten bespreekt schrijver, recensent én buurtgenoot Maria Vlaar de zes genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2021. Na een korte inleiding zal zij in gesprek gaan met de lezers. Het is een initiatief van De Leesclub XL, een activiteit van Linnaeus Boekhandel in samenwerking met Maria Vlaar.

Onder deskundige leiding van Maria Vlaar worden de overkoepelende thema’s uitgediept en komen jouw leeservaringen zeker aan bod. De bijeenkomsten van de leesclub zijn online, via Zoom, en zijn geschikt voor elk niveau. De boeken vooraf lezen is een pre, maar geen must. Ben je halverwege Brouwers blijven steken? Las je De saamhorigheidsgroep in één adem uit? Heb je een onbedwingbare behoefte om over Mijn lieve gunsteling na te praten? Dit is jouw kans.

Op de volgende data worden de volgende titels besproken

Donderdag 8 april, 19.30 uur

Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers
en
De onbevlekte van Erwin Mortier

Donderdag 22 april, 19.30 uur

De saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer
en
Wij zijn licht van Gerda Blees

Donderdag 6 mei, 19.30 uur

Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld
en
Confrontaties van Simone Atangana Bekono

Je kunt je per keer opgeven, of vooraf direct reserveren voor alle drie de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Aanmelden kan per e-mail of 20 468 7192. Zie je op tegen de digitale vorm? Neem dan vooraf contact met ons op en we loodsen je erdoorheen.

Voorspel de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2021
Weet je al wie de winnaar is? Of heb je al een favoriet? Laat het weten! Onder de juiste voorspellers wordt een Boekenbon van  25 euro verloot. De inzendtermijn loopt tot en met 8 mei.

Foto Titia Hahne.

Maria Vlaar (Blokker, 1964) is literair recensent en interviewer voor de Vlaamse krant De Standaard, biograaf van Joost Zwagerman en schrijver van korte verhalen. Zij woont in de Watergraafsmeer en werkt vanaf 1990 in de literaire wereld, onder andere als redacteur bij uitgeverij De Bezige Bij en als freelanceredacteur en recensent, onder meer voor De Groene Amsterdammer. Zij was jurylid van onder meer de P.C.Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. Haar verhalenbundel Diepe aarde (De Arbeiderspers) werd in februari 2019 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korteverhalenbundel van 2018.