Home Oud Oost Lege boel in de Waddenlaan van winkelcentrum Oostpoort

Lege boel in de Waddenlaan van winkelcentrum Oostpoort

0

Vertwijfeld vraagt een veertiger aan een voorbijganger naar een winkel voor elektronica. Hij staat voor So-low en wijst naar boven. Daar zat toch BCC… ‘Zo’n winkel is er niet meer in winkelcentrum Oostpoort en in de wijde omgeving ook niet’, is het antwoord. En waarvoor je terechtkunt bij So-low kan de voorbijganger niet uitleggen. In ieder geval niet voor een tv of koelkast.

BCC is alweer een tijdje geleden vertrokken. Maar dat is niet de enige winkel die winkelgebied Oostpoort moest verlaten. Even verderop, in de Waddenlaan, staan vier winkels alweer een tijdje leeg. De drukbezochte H&M is gesloten. En dat heeft een groot gat geslagen in het straatje waar ook de Hema gevestigd is. Onlangs pakten nog andere ondernemers in het straatje de boel in en moesten verdwijnen. Achter drie etalages op een rij is het nu donker. Daar tegenover de etalageramen van H&M, keurig dichtgeplakt.

Voor de achterblijvers in het straatje is het er door de leegstand niet plezieriger op geworden. Allerlei geruchten gingen rond. Het bleek slechts een wens van de achterblijvers. Voor de grote lege winkelruimte van H&M zouden al huurders zijn. Maar bij navraag bij de makelaar bleek dat niet het geval. Ook over de drie winkels naast Douglas is er nog niets bekend.