Hotel en creatieve ruimte Volkshotel presenteert op 7 april de tweede aflevering van Live Resort een mini-festival dat plaatsvindt in veel hoeken en uiteinden van het voormalige Volkskrant gebouw. Overal is muziek te horen van nieuwe Nederlandse talenten, gecureerd door zes verschillende organisaties waaronder 3voor12 en Paradiso. oost-oline’s fanatiekste concertganger, DJ Oscar Smit, sprak met coördinator Axel van der Lugt.

Een week na Pasen, op 7 april, tussen 15.00 en 22.00 uur, is het Volkshotel aan de Wibaustraat de host voor het tweede Live Resort festival. Een event waarbij het publiek door praktische heel het gebouw kan dwalen om overal muziek te horen. Alle artiesten komen uit Nederland en zijn daar neergezet door de volgende organisaties: Paradiso, Excelsior Recordings, Roodkapje uit Rotterdam, 3voor12, Conservatorium Amsterdam en Broedplaats (onderdeel van het Volkshotel).

Coördinator namens Volkshotel is Axel van der Lugt. Hij vertelt enthousiast over het eendaagse gebeuren. Het is opgezet om het Amsterdamse publiek te laten zien hoe groot de variëteit aan nieuwe Nederlandse artiesten is. Maar ook om iedereen kennis te laten maken met het hotel. Dit jaar is er weer een etage bij gekomen. ‘Er zijn nu twee verdiepingen die normaal niet toegankelijk zijn, waar we in hotelkamers akoestische sessies doen. Voor de ene heeft onze eigen Broedplaats de programmering gedaan en in de andere heeft de jazzafdeling van het Conservatorium de muzikanten neergezet’, aldus Axel van der Lugt.

Een andere activiteit, de markt, is dit keer grootser en breder aangepakt dan vorig jaar. Hij vindt plaats op de begane grond. De platen komen van onder andere Zip Records en de Paradiso Vinylclub. Daarnaast wordt kleding en drukwerk verkocht. Op deze manier is er tussen de kelder, waar club Doka zit, tot en met het dak op de achtste verdieping, overal wel iets te doen. Het programma belooft zo’n achttien optredens door het hele gebouw. ‘Lekker verdwalen’, is volgens Van der Lugt het motto van het festival.

Opvallend is dat veel bands ooit in het rondreizende festival Popronde speelden en of uit de regio Den Haag komen. ‘Popronde speelt een prominente rol in het Nederlandse live circuit. Veel programmeurs letten op wat daar gebeurt’, aldus Van der Lugt. Op de vraag of we in toekomstige Live Resorts ook buitenlandse band kunnen verwachten, antwoordt Axel van der Lugt dat het vooral een kwestie van budget is. Het Volkshotel vindt het belangrijk de ticketprijzen zo toegankelijk mogelijk te houden.

Tips van DJ Oscar
  • Dorpsstraat 3 de meest bekende band van het festival. Hedendaagse synthiwave met postpunk invloeden. Brachten onlangs een single uit bij de Paradiso Vinyl Club.
  • De Witte Kunst een van de vele (neven)projecten van de multi-instrumentalist Lyckle de Jong. Elektronische muziek met poëtische teksten.
  • Linxi vrouwelijke DJ, producer, muzikant.
  • Thor Kissing humoristische Nederlandstalige wave, rave, punk, electro van een veelzijdige Hagenees.
  • Velocity Made Good duo dat van stevige elektronische beats houdt. Vielen vorig jaar op tijdens Popronde.
  • Mye Taai duo uit Den Haag. Staat voor electro rave punk.
  • badtime hoofdstedelijk multidisciplinair duo met als blikvanger performer Kevin Schuit. Heftige electro-punk.

Check programma