Home Overzicht Lichtjesfeest met je buurtgenoten op het Steve Bikoplein

Lichtjesfeest met je buurtgenoten op het Steve Bikoplein

0

Alledaags contact kan heel bijzonder zijn. Soms wil je een buurtgenoot bedanken. Voor een praatje op straat, de post netjes op de trap, of gewoon zomaar. Dat kan op 21 december bij het DEELritueel in de Transvaalbuurt. Met warme chocolademelk, muziek, poëzie en lichtjes worden de verbintenissen in de wijk gevierd.

Hoe werkt het? Haal een pakket op, geef het aan je buur en kom met je eigen pakket naar het plein op de langste nacht van het jaar. Het pakket bestaat uit een kaarsje, lucifer en een papieren zakje waarop je een boodschap aan een buurtgenoot kunt schrijven. Geef het pakketje, inclusief de boodschap, aan je buurtgenoot en nodig haar/hem uit voor het DEELritueel op het Steve Bikoplein. Van 18.00 tot 19.00 uur kun je daar genieten van de warmte, de gezelligheid en de zee van lichtjes. Het patroon van de lichtjes is bedacht door beeldend kunstenaar en buurtbewoner Karina Meister.

Je kunt de pakketjes ophalen bij Tugela 85, in de Karel op het Steve Bikoplein, het Tugelahuis, servicepunt Kraaipan aan de Hofmeyrstraat 67, Aslan Versmarkt op de Beukenweg 26 en slagerij Poldervaart, Pretoriastraat 10. Het DEELritueel is ontwikkeld door bewoners uit de Transvaalbuurt en omgeving in samenwerking met Moving Arts Project.