Home Overzicht Live digitaal ‘wandelen’ door de Hortus

Live digitaal ‘wandelen’ door de Hortus

0
De roze bloemen van de schoenlappersplant.

Net als andere musea is de botanische tuin van Amsterdam gesloten voor publiek om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat je nu niet naar de Hortus kunt komen, komt de Hortus naar je huiskamer. De komende weken organiseert de Hortus elke donderdag een live Lunchwandeling.

Tijdens de virtuele tour kun je via Zoom met een gids van de Hortus door de Hortustuin ‘wandelen’. Het is een leerzame manier om de  collectie van de Hortus vanuit je eigen huis te ontdekken. De lunchwandeling begint steeds om 12.00 en duurt een uur.

Natuur in de winter saai? Zeker niet! Er zijn veel dingen te ontdekken in de winterse tuin. Een aantal winterbloeiers zoals het alpenviooltje en de schoenlappersplant laten momenteel kleurrijke bloemen zien. En ook de bomen in de Hortus bereiden zich al voor op de lente. In de veelbelovende knoppen van de magnolia worden de eerste bloemen al aangelegd.

Tijdens deze online rondleiding bekijken we deze winterse natuurverschijnselen, laat de gids je een aantal bijzondere planten in de kassen van de Hortus zien en leer je meer over de historie van de tuin. Tijdens de rondleiding is er live de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Hortusgids.

Lunchwandeling  op donderdag tijdens de lunchpauze op 21 januari, 28 januari, 4 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Deelname 2,50 euro. Aanmelden via dehortus.nl

Voor aanvang van de online rondleiding ontvang je een link om deel te nemen.