Home Kunst Loods 6 Community organiseert een bijzondere benefietveiling

Loods 6 Community organiseert een bijzondere benefietveiling

0

Rob Oudkerk en Maureen Kamphuis zijn de veilingmeesters van een bijzondere benefietveiling in Loods 6. De opbrengst van de veiling is bestemd om een juridische procedure te kunnen voeren tegen woningcorporatie De Key die de exploitatieresultaten en het vermogen van Loods 6 wil inzetten voor haar eigen doelen. Statutair is dat nu nog bedoeld voor de kunst- en cultuursector.

De makers, bedrijven, winkels van Loods 6 tonen hun werk en doneren een divers aanbod van foto’s tot sieraden, van schilderijen en tekeningen tot vouchers voor een cursus of portretfoto. Ze worden per opbod geveild. Al vanaf 10 euro heb je de mogelijkheid een kavel te kopen. Je kunt eigenaar worden van een uniek werk of beleving en met jouw aankoop lever je een financiële bijdrage voor de procedure.

Het waren vier bewogen jaren voor Loods 6 aan de KNSM-laan. Door plannen van De Key om de exploitatieresultaten en het vermogen van Loods 6 in te zetten voor haar eigen doelen. Statutair is Loods 6 nog bedoeld voor de kunst- en cultuursector. Er staat er veel op het spel voor Loods 6, de huurders en toekomstig gebruikers. Overleg overleg bood geen uitkomst. Daarom heeft L6C besloten een procedure te starten. Dit alles kost geld en daarom komt er een benefietveiling.

Loods 6 Community (L6C) zet zich in voor het ontwikkelen van een toekomstbestendige visie voor het creatief-cultureel bolwerk Loods 6. De missie van L6C is om de waarde van Loods 6 te behouden voor de toekomst en om een hedendaags concept voor Loods 6 te ontwikkelen met nieuwe publieke, culturele en maatschappelijke functies. De community bestaat uit huurders van Loods 6, buurtbewoners, vrienden en donateurs die Loods 6 een warm hart toedragen.

Benefietveiling Loods 6. Kijkdagen op 1, 2, 3 december van 13.00 tot 20.00 uur. Veiling op zaterdag 3 december vanaf 16.00 uur.
Check bvl6.org/benefietveiling