Met haar gezicht en lichaam animeert kunstenaar Madeline Schwartzman (New York, VS) natuurlijke materialen die ze heeft verzameld. Bij Mediamatic ontdek je al haar verborgen videowerken tijdens de expositie Face Nature.

Madeline ziet Face Nature als een opdracht. Het zijn experimenten in de ontmoeting tussen menselijke morfologie en niet-menselijke natuur. Huid en plantaardig materiaal botsen en integreren met elkaar. Het is ook een manier om speels de menselijke toekomst te verkennen, de gevolgen van klimaatverandering zullen ons dwingen onze huid aan te passen.

Om dit werk te maken foerageert ze regelmatig tijdens wandelingen en trektochten en ontleedt, bestudeert en documenteert haar vondsten. Ze nestelt zich in bomen, heggen en schors, de confrontatie met de natuur. Op verschillende plekken in en rond onze Mediamatic biotoop zal videowerk te zien zijn, probeer ze allemaal te ontdekken. De expositie opent op 26 mei en is te zien tot 31 augustus. De toegang is gratis.

Madeline Schwartzman is kunstenaar, auteur en docent. In haar werk verkent ze menselijke verhalen door middel van sociale kunst, performances, het schrijven van boeken, cureren en het maken van video’s. Madeline is docent aan Barnard College en Parsons: the New School for Design.