Home Overzicht ‘Lovers On The Run’ thema van tweede editie Rooftop Cinema

‘Lovers On The Run’ thema van tweede editie Rooftop Cinema

0
Foto Tom Huisstede.

Rooftop Cinema is terug. Na een succesvolle editie in 2020 is er van 15 tot 18 juli een tweede editie op het dak van het Volkshotel. Speciaal voor deze editie heeft LAB111 een programma samengesteld rond het thema ‘Lovers On The Run’. Vier intieme films die het best tot uiting komen na zonsondergang en zich perfect lenen voor een voorstelling op 30 meter hoogte op het dakterras van Klein Canvas.

De programmering is in handen van LAB111 dat bekend staat om haar eigenwijze programmering, met bijzondere classics en frisse perspectieven die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. Dit komt ook tot uiting in het programma dat ze speciaal voor deze editie van Rooftop Cinema hebben gecureerd. Vier films over vluchtende geliefden, in alle vormen en maten.

Y Tu Mamá También (2001), geregisseerd door Alfonso Cuarón. Vertoning op 15 juli
Hoewel hun leven wordt geregeerd door razende hormonen, weten beste vrienden Julio en Tenoch uit Mexico-Stad de wat oudere Luisa te overtuigen om met hen mee te gaan op een roadtrip. Tijdens deze impulsieve reis – vol seksuele ontdekkingen – worden ze geconfronteerd met de gezichten kanten van Mexico, die de kwetsbaarheid van het leven en de functionaliteit van de dood laten zien.

Queen & Slim (2019), geregisseerd door Melina Matsoukas. Vertoning op 16 juli
Een eerste Tinder-date eindigt in een bloedvergieten nadat Queen en Slim worden aangehouden voor een kleine verkeersovertreding, waarna dit stel geen andere keuze heeft om de wet te omzeilen en op de vlucht te slaan. Terwijl een video van het incident viraal gaat, worden de onwetende voortvluchtigen een symbool voor de trauma, terreur, verdriet en pijn die mensen van kleur in de Verenigde Staten delen.

Moonrise Kingdom (2012), geregisseerd door Wes Anderson. Vertoning op 17 juli
Sam en Suzy, twee 12-jarigen die verliefd worden, sluiten een geheim pact en vluchten samen de wildernis in. Terwijl allerlei autoriteiten hen proberen op te sporen, komen Sam en Suzy terecht in een hevige storm terecht op het voorheen zo vreedzame eiland dat, in tegenstelling tot de rest van het wereld, nog nooit in aanraking met het kwaad lijkt te zijn gekomen.

True Romance (1993), geregisseerd door Tony Scott. Vertoning op 18 juli
True Romance vertelt het onorthodoxe liefdesverhaal tussen Clarence en Alabama. Nadat Clarence de voormalige baas van Alabama verteld dat ze uit de prostitutie stapt, eindigen de tortelduifjes per ongeluk met een koffer vol cocaïne. Hierna slaan ze op de vlucht richting Californië, terwijl ze proberen uit de handen van de maffia te blijven.

Deur open voor borrel en diner om 20:00 uur | Film om 22:00 uur | Film-ticket € 13,50 | gelimiteerde capaciteit | Kaartverkoop voor alle films start op 29 juni.