Home Overzicht Luchtfietsen

Luchtfietsen

0

Moet ik me zorgen maken om de zeespiegelstijging? Paniekeren? Nee. Dat is helemaal niet nodig. Ik zit goed, hoog en droog. Want er is leven na de zondvloed.

Ergens op het internet las ik het volgende, ik geloof op de site van een makelaar of huisjesmelker: ‘In Amsterdam zitten we redelijk veilig. Een groot deel van de stad ligt ruim een meter boven zeeniveau. Als er wateroverlast is, is er een kleine kans dat onze stad onderloopt. Behalve een stuk in Oost. Dat ligt gek genoeg onder zeeniveau. De wijk Watergraafsmeer komt er niet zo lekker vanaf bij watersnood.’

Ik bedacht met dat ik zelfs bij 2 of 3 meter op rozen zit. Dan kan ik zo uit de huiskamer in een bootje stappen of op mijn waterfiets en de stad invaren. Een spannend vooruitzicht. Aantrekkelijk.

Hoe zou alles dan functioneren? Drijvende markten, winkels en horeca? Per boot naar de Stopera of naar de film? Waterballet? En hoe moet dat met Ajax? Kan niet iemand daar een roman over schrijven of een film over maken?

Is het niet iets voor At5? Of de EO, KRO of NCRV als Gods boodschappers? Dat deze zondvloed een straffe van de allemachtige is voor onze zonden. Of kan Tegenlicht van die linkse VPRO daar een uitzending over maken met luchtfietsende filosofen?

Ideetjes genoeg, dus aan de slag mensen. Alleen jammer voor de mensen in de Watergraafsmeer

en het is maar dat U het weet