Home Overzicht M9783

M9783

0

Hij is pas 35 jaar, maar hij kraakt en piept ondanks zijn relatieve jeugd al in al zijn voegen. Hij heeft talloze gebreken. Hij laat de mensen die op hem rekenen geregeld in de steek, vaak op momenten die helemaal niet goed uitkomen.

Er zijn al heel wat onprettige situaties door hem gecreëerd. Mensen stonden dan onverwacht opeens voor een dichte deur, in vele gevallen met overvolle boodschappentassen of huisraad. Dan had zijn bestel er weer eens de brui aan gegeven en weigerde hij open te doen. Tijdens zo’n crisissituatie moesten allerijl opgetrommelde  specialisten met een operatie hem weer tot leven wekken, zodat hij daarna opgelapt weer een beetje normaal kon functioneren. Tot het weer mis ging en de problemen weer van voor af aan begonnen. Daar is het afgelopen anderhalf jaar al minstens tien tot vijftien keer sprake van geweest.

Het betreft hier lift M9783 in het Entrepotdok, en het functioneren, of liever gezegd niet functioneren, ervan is een schandvlek op een van de mooiste gebouwen van de hoofdstad.

Afgelopen kerst was deze lift vanaf 13 december achttien dagen buiten werking. Fijne feestdagen voor degenen die slecht ter been zijn en zo noodgedwongen binnen zaten of bewoners die op een andere manier afhankelijk er van zijn, bijvoorbeeld voor het naar boven brengen van zware boodschappen of meubels.

Uiteindelijk lukte het de liftdoktoren de lift te reanimeren, zodat het nieuwe jaar alsnog met een lichtpuntje begon en de bewoners opgetogen het nieuwe jaar tegemoet treden. Alhoewel, bij deze wederopstanding is de m9783 zo ingrijpend verbouwd dat het gebruik ervan gewijzigd was, een feit dat men vergat aan de bewoners te melden, hetgeen tot nieuwe ergernis leidde.

En nu maar hopen en bidden dat m9783 voorlopig in leven blijft en de bewoners binnenkort niet weer voor een dichte deur staan.