Home Overzicht Maak nu online een persoonlijke rondleiding door Rembrandts monumentale huis

Maak nu online een persoonlijke rondleiding door Rembrandts monumentale huis

0

Voor mensen die niet naar het Het Rembrandthuis aan de Jodenbreestraat kunnen komen, heeft het museum een virtuele tour ontwikkeld. Je bezoekt het unieke museum met een virtuele 360 experience. In ultra scherpe beeldkwaliteit word je persoonlijk rondgeleid door de kamers van Rembrandts historische huis en leer je de kunstenaar beter kennen.

Op de stoep voor het museum word je welkom geheten door een rondleider naar keuze. Volwassenen krijgen een rondleiding door Lidewij de Koekkoek, directeur van Museum Het Rembrandthuis. Speciaal voor jongeren is er een rondleiding door Julia Alvares. Ze laten je Rembrandts huis zien en vertellen je over het persoonlijke leven van Rembrandt, zijn familie, zijn opdrachtgevers en zijn leerlingen.

Vervolgens kun je zelf op interactieve elementen klikken en nog meer ontdekken. In de etskamer bekijk je een demonstratie over hoe Rembrandt zijn etsen maakte. In het atelier van Rembrandt leer je hoe de kunstenaar zijn eigen verf bereidde. Wie liever wat kunstwerken van dichtbij bekijkt, kan terecht in het prentenkabinet. Uniek is het bezoek aan Rembrandts kleine kantoortje: in het museum kun je deze ruimte niet betreden, virtueel wel.

Start de rondleiding

‘We hebben bewust gekozen voor twee rondleidingen in plaats een leeg, virtueel museum’, legt Lidewij de Koekkoek uit. ‘Zo wordt de 360 experience rijker en persoonlijker. Het verhaal van Rembrandts huis is namelijk ook persoonlijk: de kunstenaar beleefde er lief en leed, succes en verlies. De komende jaren gaan we nog meer rondleiders met hun eigen perspectieven toevoegen aan de 360 experience, en ook nog meer verhalen en interactieve elementen.’

De prachtige 360 experience van Museum Het Rembrandthuis is ontwikkeld in samenwerking met Moyosa Media, dat vergelijkbare concepten heeft ontwikkeld voor onder andere de National Gallery London en vele grote merken wereldwijd.