De Stichting Gouden Dagen nodigt ouderen uit om tijdens het Amsterdam Light Festival gratis een prachtige rondvaart door de grachten te maken. Het idee is simpel: alle bewoners uit Amsterdam en omgeving mogen een oudere in haar of zijn straat uitnodigen om mee te gaan naar de Gouden Lichttour. Voorwaarde is dat in ieder geval één ouder is dan 65 jaar.

Wat deze Lichttour extra bijzonder maakt, is dat dit jaar basisschoolkinderen uit Amsterdam de kunstwerken zullen presenteren en hun kennis over licht, kunst en een duurzame wereld met de deelnemers zullen delen.

Aan boord wordt tevens gezorgd voor een hapje en drankje. De rondvaartboot is toegankelijk via een steiger, waar voldoende vrijwilligers aanwezig zullen zijn om mensen die dat nodig hebben, te assisteren bij het aan boord stappen. Het is belangrijk dat deelnemers zelfstandig of met behulp van een rollator kunnen lopen.

Voor de 12e keer presenteert het Amsterdam Light Festival schitterende lichtkunstwerken, die vanaf het water het best tot hun recht komen. Deze unieke gelegenheid biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de kunstwerken, maar heeft ook als doel om onvergetelijke contactmomenten te creëren, speciaal voor oudere en jongere buurtgenoten uit Amsterdam.

Het programma voor maandag 15 januari ziet er als volgt uit:
Groep 1 – Aankomsttijd: 16.30 – 17:00 uur // vertrektijd rondvaartboot: 17.15 uur.
Groep 2 – Aankomsttijd: 18.30 – 19:00 uur // vertrektijd rondvaartboot: 19.15 uur.
Adres opstaplocatie is Zouthaven, Piet Heinkade 59
Vaar mee en geef voor 9 januari jezelf en een oudere uit je straat op

Reservering Gouden Lichttour

Wees er op tijd bij, want vol=vol.