Sinterklaas is weer terug naar Spanje, Kerstmis komt er aan en bij de oliebollenkramen wordt er al volop gebakken. En uiteraard geproefd. Het is duidelijk, mensen hebben er weer zin in. Net als vorig jaar stellen we weer de vraag: Wie bakt de lekkerste oliebollen in Oost? Wie is jouw favoriete oliebollenbakker? We zoeken de beste oliebollen van Oost met de Jaarlijkse Oliebollentest. Doe mee!

Een perfecte oliebol bakken is zo eenvoudig nog niet. Ze moeten klef zijn, maar niet overdadig klef. Luchtig, maar geen gatenkaas. Krokant van buiten, maar niet té hard. Om over de rozijnen versuskrenten-discussie nog maar te zwijgen.

We zoeken uit waar je de lekkerste oliebollen verkrijgbaar zijn. Meedoen is heel eenvoudig. Koop een oliebol bij de kraam of winkel van jouw keuze en geef ‘m een cijfer.

Onder de inzenders verloten we drie grote zakken met de best beoordeelde oliebollen.
ga naar een oliebollenkraam of een winkel en geef een cijfer. De afgrijslijkste oliebol waardeer je met een 0 en de perfecte oliebol geef je een 10. Kijk naar de oliebol en waardeer het formaat en de kleur. Hap in de oliebol en let op de smaak, de hoeveelheid vet, de substantie (klef/plakkerig?) en de vulling. Wat is het totaal oordeel?
Noteer je bevindingen

Straatnaam
Cijfer tussen 0 en 10

Heb je de smaak te pakken, ga dan ook naar een of meer van de andere oliebollenkramen en yest ook die oliebollen.