Home Kunst Maarten van Rossems portretten met een rafelrand in de Portrait Gallery Studio

Maarten van Rossems portretten met een rafelrand in de Portrait Gallery Studio

0

Historicus Maarten van Rossem geeft je een lesje vaderlandse geschiedenis op de minitentoonstelling Portretten met een rafelrand. De tentoonstelling is te zien in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein. De liefde voor geschiedenis, postzegels van de historicus én de National Portrait Gallery komen samen in zijn persoonlijke selectie van de in zijn ogen tien opmerkelijkste personen die ooit op een Nederlandse postzegel verschenen. Alle portretten zijn voorzien van een door Van Rossem ingesproken toelichting.

Van Rossem: ‘Postzegels zijn interessant als cultureel object. En met deze tentoonstelling tonen we portretten van enkele prominente Nederlanders uit de Nederlandse geschiedenis zoals die zijn afgebeeld op postzegels. Je zou namelijk een deel van onze postzegeluitgaven een levende National Portrait Gallery kunnen noemen.’

Portretten met een rafelrand is te zien tot 25 september in de Portrait Gallery Studio, gebouw 003D op het Marineterrein. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.