Maartje Willems over niksen

0

Niksen, luieren, dolce far niente, ik ben er een liefhebber van. Mijn hele leven heb ik dat met graagte gedaan. Gecombineerd met een grote dosis gemakzucht heeft het me gebracht in de  situatie waarin ik me heden ten dag bevind, een schamel bestaan  in de marge van een samenleving die  gespitst is op druk, druk, druk, stress en prestatie met als onderliggende moraal “in het zweet des aanschijns zult gij Uw dagelijks brood verdienen” een gedachtegang waaraan deze jongen een broertje dood heeft.  Rob Zwetsloot spreekt Maartje Wilelms over niksen.

Het is behelpen tijdens coronatijd. Rob Zwetsloot ontvangt graag zijn gasten in zijn bescheiden huiskamerstudio. Nu zoekt hij online contact voor zijn interviews. Het is schipperen met de beeldverbinding en ook het geluid laat zo nu en dan te wensen over. Maar het gaat uiteindelijk om het gesprek, nietwaar? Dit keer mogen we niet mopperen…