Home Overzicht Operatie Zorghart verzamelt foto’s en quotes van ‘zorgharten’

Operatie Zorghart verzamelt foto’s en quotes van ‘zorgharten’

0

Het Platform Informele Zorg uit Oost gaat zoveel mogelijk foto’s en quotes verzamelen over mensen die zich in de zorg verdienstelijk maken en organiseert daar een foto-expositie van. Dat alles gebeurt onder de titel ‘Operatie Zorghart’.

De expositie toert in het najaar door alle wijken van Oost met gezellige en informatieve bijeenkomsten. Zo zet Operatie Zorghart alle Zorgharten en de zorgkracht van Oost in de schijnwerpers.

De corona-crisis maakt zichtbaar wat er al was: in Amsterdam Oost kijken we naar elkaar om. Jong tot oud doet dat gewoon. Niemand blijft achter. We trekken aan de bel als het niet goed gaat. Zorg begint in je naaste omgeving. De Operatie Zorghart wil die vaak ongeziene maar cruciale krachten samen zichtbaar maken. De mooiste verhalen worden vastgelegd in speciale fotoportretten gemaakt door fotografen Ruud Gort en Noud Verhave.

Wie zou jij in het zonnetje willen zetten? Die lieve buur die nu boodschappen voor je haalt, die vriendin die er altijd voor je is? Die fijne schoonzoon die voor je kookt, of die oudere meneer die al jaren liefdevol voor zijn partner zorgt? Wie is jouw Zorghart?

In de maanden mei, juni en juli kun je jouw Zorghart aanmelden.
Dat kan via www.operatiezorghart.nl, via postkaarten die door Oost worden verspreid en tijdens onze verschillende activiteiten op straat met informatie over Operatie Zorghart, gezelligheid en livemuziek. Kijk daarvoor uit naar de KARIMabri, een elektrisch karretje dat met grote posters van Operatie Zorghart door Oost rijdt.

Check www.operatiezorghart.nl | facebookwww.platforminformelezorgoost.nl

Operatie Zorghart is een initiatief van het Platform Informele Zorg Oost, een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor de buurt en haar bewoners, in samenwerking met kunstenaarscollectief Moving Arts Project, zij maken cultuurproject vanuit het hart van de wijk.