Home Overzicht Magic Circus start tournee door de stad op de Radioweg

Magic Circus start tournee door de stad op de Radioweg

0

Eindelijk treed Magic Circus weer op. Het Amsterdams Stadscircus start op vrijdag 9 juli met Øpfang, een voorstelling boordevol modern circusvermaak. De eerste voorstellingen zijn te zien in de circustent, die wordt opgezet op de Radioweg. Daarna vervolgt het circus zijn tournee door Amsterdam die eindigt in het Oosterpark op 4 augustus.

In het moderne circus gaat het volgens directeur Maurice Vledkamp om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen. ‘Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. Kortom, circus als spiegel van de maatschappij.’

Magic Circus biedt Øpfang en daarmee alternatieven voor het maandenlange beeldschermstaren. In Øpfang beleef je gevederde vrienden, komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Eindelijk weer samen écht iets beleven!

Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden.

Magic Circus op de Radioweg, van vrijdag 7 tot en met zondag 11 juli en in het Oosterpark van woensdag 4 tot en met zondag 8 augustus. Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa. In winkels met een circusposter en online zijn kortingsbonnen te vinden.

Foto’s Piet-Hein Out