Home Overzicht Man die kantoor Marktplaats bij Amstelstation bedreigde opgepakt

Man die kantoor Marktplaats bij Amstelstation bedreigde opgepakt

0

Een man uit Zwolle die op donderdag 21 maart Marktplaats bedreigde, is in zijn woonplaats Zwolle door de politie opgepakt. Vanwege de bedreiging werd het pand, waarin naast Marktplaats ook BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad zijn gevestigd, ontruimd. De verdachte zit vast en wordt verhoord door de politie. 

Marktplaats heeft aangifte gedaan van een online bedreiging. De politie heeft de bedreiging onderzocht en dat heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte. Op dit moment doet de politie verder geen mededelingen over de aard van de bedreiging en het onderzoek.

De man had bedreigingen geuit bij de klantenservice van Marktplaats. Naar aanleiding van het dreigement had Marktplaats ‘uit veiligheidsoverwegingen’ het pand ontruimd. Volgens BNR zou de klant van Marktplaats hebben gedreigd om naar het kantoor van het bedrijf te komen en daar rond te schieten. De bedrijven in het pand aan het Prins Bernhardplein bij het Amstelstation besloten de medewerkers naar huis te sturen. De uitzendingen van BNR werden voortgezet vanaf een andere locatie in Amsterdam. Inmiddels wordt weer uitgezonden vanuit de eigen studio.