Home Oostelijk Havengebied Man ernstig gewond. Toedracht raadsel. Politie zoekt getuigen

Man ernstig gewond. Toedracht raadsel. Politie zoekt getuigen

0

In de nacht van 24 op 25 januari 2024 raakt een 21-jarige man ernstig gewond aan zijn hoofd. De toedracht is voor het slachtoffer en de politie nog een raadsel. Om 04.00 uur ’s nachts wordt hij nog gezien, voordat hij om 07.00 uur ‘s ochtends voor zijn woning zwaargewond wordt aangetroffen door een vrouw. Drie uur lang ontbreekt ieder spoor van hem.

De recherche wil dan ook graag in contact komen met getuigen die hem in de tussenliggende periode, tussen 04.00 en 07.00 uur, hebben gezien en meer kunnen vertellen. Ook wil de politie graag spreken met de vrouw die hem vindt en thuisbrengt.

Donderdag 25 januari rond 03.45 uur fietst de jongen, na een feestje in West, in gezelschap van een vriendin richting zijn woning aan de Borneokade. Rond 04.00 uur aangekomen op het Alexanderplein, kiest deze vriendin haar eigen weg en fietst de jongen alleen verder richting Oost. De fietsroute zou eigenlijk maar 7 minuten moeten duren, maar hij doet er 3 uur over. Om 07.00 uur wordt hij zwaargewond voor zijn woning aangetroffen door een vrouw. Zij belt vervolgens aan bij de woning van zijn ouders die hem daarna opvangen. Zijn ouders schakelen een arts in en de jongen wordt opgenomen in het ziekenhuis. Uit onderzoek blijkt hij zeer ernstig letsel aan zijn hoofd te hebben.

Onduidelijk is hoe het slachtoffer dit letsel heeft opgelopen. De recherche heeft daarom veel vragen.

Wie heeft het slachtoffer tussen 4 en 7 uur gezien in de bewuste nacht?

  • Het slachtoffer is een man van 21 jaar, ongeveer twee meter lang en met een smal postuur. Hij droeg een lange wollen jas, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen.
  • Wie is de vrouw die de jongen aantreft en thuisbrengt? De recherche komt graag met haar in contact.
  • Wie weet waar de oude, hoge zwarte herenfiets (aan het stuur en aan de bagagedrager voorzien van diverse lampjes) is van de man?

De recherche is een onderzoek gestart. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.