Home Oud Oost Man zwaar gewond na steekpartij in Oosterpark

Man zwaar gewond na steekpartij in Oosterpark

0

In de vroege ochtend van zondag 19 maart vond in het Oosterpark een steekincident plaats. De dader stak daar een andere man neer en sloeg vervolgens op de vlucht. Wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom, staat nog niet vast.

Het slachtoffer bevond zich die ochtend rond 07.30 uur samen met een vriend in het Oosterpark. De twee liepen samen een rondje en wilden iets na 08.00 uur het park aan de zijde van de Mauritskade weer verlaten. Ook twee andere mannen liepen die kant op en één van deze twee stak het slachtoffer vervolgens naar eigen zeggen plotseling in zijn rechterzijde.

Het slachtoffer voelde direct dat hij fors gewond was geraakt en probeerde zich tegen de man te verdedigen. Ook zijn vriend schoot hem te hulp. Op een gegeven moment gingen zowel de man die het slachtoffer stak als de man die bij hem was ervandoor. Op de fiets reden ze weg in de richting van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Een omstander schakelde vervolgens op verzoek van de vriend van het slachtoffer de hulpdiensten in en zij troffen in het Oosterpark het zwaargewonde slachtoffer aan. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Later bleek hij fors intern letsel te hebben opgelopen.

Wat er zich heeft afgespeeld bij en voorafgaand aan het steekincident in het park, is nog onduidelijk. Uiteraard startte de recherche direct een onderzoek op.

De recherche is dringend op zoek naar meer informatie en roept eventuele getuigen en/of mensen met camerabeelden op zich te melden. Je kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.