Home Overzicht Mbo-stagiaires helpen met vaccineren tegen corona

Mbo-stagiaires helpen met vaccineren tegen corona

0

Studenten die bij het ROC van Amsterdam een opleiding volgen tot doktersassistent of verpleegkunde zijn gestart als stagiair bij de GGD Amsterdam. Tijdens hun stage helpen ze de GGD bij het vaccineren tegen corona. Zo vermindert de GGD Amsterdam het tekort aan stageplekken voor mbo’ers gedurende de coronacrisis en helpen er extra handen bij de opschaling van de vaccinaties in Amsterdam.

Totaal gaat het om 34 studenten. De eerste groep van 19 is half februari begonnen op de vaccinatielocatie RAI en heeft het inwerktraject inmiddels afgerond. Deze groep studenten volgt de opleiding tot doktersassistent. Tijdens het inwerken was er vanuit de opleiding constant een begeleider aanwezig. Op 1 april is een tweede lichting van 15 studenten van de opleiding verpleegkunde gestart aan het inwerktraject.

Na de eerste fase van de stage behalen de studenten een certificaat, waaruit blijkt dat ze alle werkzaamheden op de vaccinatielocatie goed kunnen verrichten, van de administratie tot aan het ontvangen van mensen en het prikken. Het certificaat wordt ondertekend door een arts.

Naast de stageplekken voor de opleidingen doktersassistent en verpleegkunde, wordt er momenteel onderzocht hoe ook mbo-studenten van andere jaargangen van de opleidingen bij de GGD kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld bij de teststraten. De stageplekken moeten wel passen binnen de opdracht en het niveau van de mbo-opleiding.