Home Overzicht Meer dan een miljoen euro per jaar voor plannen in de buurt

Meer dan een miljoen euro per jaar voor plannen in de buurt

0

Als bewoner van Oost heb je een goede kijk op wat er beter kan in je buurt. Stadsdeel Oost stelt in totaal 1.200.000 euro beschikbaar om de beste ideeën van bewoners te realiseren met het jaarlijkse project Oost Begroot. Woon je in Oud Oost of op IJburg, Zeeburgereiland. Dan kun je tot 7 maart plannen indienen. Per gebied is er 300.000 euro beschikbaar.

Via Oost Begroot kun je nu plannen indienen. Selecteer het gebied waar je woont en dien je plan in. Dat kan tot en met 7 maart. Houd er rekening mee dat je plan binnen een van de vier gekozen thema’s moet vallen.

Na de deadline stemmen bewoners uit jouw gebied op de plannen die op tijd zijn ingediend en zijn goedgekeurd. Plannen worden alleen maar goedgekeurd wanneer ze haalbaar zijn en dus echt gerealiseerd kunnen worden. Als indiener ontvangt u daar persoonlijk bericht over. Stuur je je plan voor 14 februari in, dan ontvang je tussentijdse terugkoppeling van het stadsdeel en krijg je de mogelijkheid je plan te verbeteren.

Stemronde

Tijdens een stemronde kiezen alle bewoners van 12 jaar en ouder welke plannen worden uitgevoerd door te stemmen op hun favoriete plannen. De bewoners ontvangen een brief met een unieke stemcode. Aan het einde van de stemperiode volgt de uitslag en wordt duidelijk welke plannen voor uitvoering in aanmerking komen. De plannen met de meeste stemmen, die passen binnen het budget, worden uitgevoerd. De uitslag wordt op Oost Begroot geplaatst.

Bewoners van Oud-Oost en IJburg, Zeeburgereiland hebben al eerder per gebied 300.000 euro verdeeld over thema’s die ze belangrijk vinden voor hun buurt. Plannen worden dus alleen maar goedgekeurd, wanneer ze bijdragen aan een van deze thema’s.

De thema’s voor Oud Oost
  • Kinder- en jongerenactiviteiten
  • Kindvriendelijke buurt
  • Meer groen in de buurt
  • Klimaat en duurzaamheid
De thema’s voor IJburg, Zeeburgereiland
  • Kinder- en jongerenactiviteiten
  • Plekken voor jongeren
  • Meer groen in de buurt
  • Minder zwerfvuil, grofvuil
    Meer weten?

Check www.amsterdam.nl/oostbegroot