Home Overzicht Meer toeschouwers toegestaan bij enkele theaters

Meer toeschouwers toegestaan bij enkele theaters

0

Tien culturele instellingen in Amsterdam mogen een maximaal aantal van 250 bezoekers per voorstelling toelaten. In Oost zijn dat Theater Carré, de Nationale Opera & Ballet en Muziekgebouw aan ’t IJ. Het gaat om een uitzondering op de recente maatregel van het kabinet dat in binnenruimten nog maar dertig personen zijn toegestaan.

De tien instellingen krijgen de ontheffing omdat ze van groot internationaal, nationaal of regionaal belang zijn en vandaag de dag een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur van en Ook hebben deze instellingen een capaciteit van minimaal honderd bezoekers binnen de huidige 1,5 meter beperkingen. Daardoor kunnen mensen met verschillende voorkeuren en achtergronden ook in tijden van crisis gebruik blijven maken van een relatief breed cultureel aanbod.

De ontheffingen worden tijdelijk verleend en zijn in eerste instantie van kracht tot 19 oktober 2020. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de besmettingen kijkt het bestuur van de Veiligheidsregio daarna of meer instellingen (of disciplines) in aanmerking kunnen of dienen te komen, of dat er afgeschaald moet worden.

De theaters en concertzalen die tot 29 oktober een ontheffing krijgen op het maximaal aantal toeschouwers zijn Theater Carré, het Concertgebouw, Nationale Opera & Ballet, Paradiso, DelaMar, ITA,  Muziekgebouw aan ’t IJ, De Meervaart, De Melkweg en De Kleine Komedie. De overige concertzalen en theaters zullen zich moeten houden aan de algemene Rijksmaatregel dat zij alleen activiteiten mogen organiseren met een maximum aantal van 30 bezoekers. Exclusief personeel, dat wel.