Home Kunst Mening gevraagd over Poort voor Oostpoort

Mening gevraagd over Poort voor Oostpoort

0

Oostpoort maakt een gesloten indruk, vooral vanaf de Linnaeusstraat. Geef Oostpoort een opener indruk, dat was de opdracht aan een aantal kunstenaars. Uit de schetsontwerpen werd het idee van Krijn de Koning uitgekozen om verder uit te werken. Binnenkort worden maquettes van het ontwerp gepresenteerd in het CBK.

Een commissie van betrokken bewoners, ondernemers en kunstkenners heeft het ontwerp van Krijn de Koning gekozen. Kleurige, rechthoekige poorten van verschillende afmetingen, zo wordt het kunstwerk omschreven. Bezoekers kunnen tijdens de tentoonstelling schriftelijk hun mening geven. De presentatie van het kunstwerk maakt deel uit van een tentoonstelling over het werk van Krijn de Koning.

Met zijn idee ‘Oostportaal’ gaat Krijn de Koning een kunstwerk plaatsen op het Land van Cocagneplein, dat in verbinding staat met een tweede kunstwerk op de hoek Pretoriusstraat/ Linnaeusstraat. Het zijn twee monumentale architecturale vormen bestaande uit een serie rechthoekige poorten. De poorten zijn opgebouwd uit verschillende doorgangen die de hoogte in gaan. Elke doorgang heeft andere maten, zowel qua hoogte als breedte, er is een massieve poort met pilaren van ruim 1 meter dik en 2,5 meter hoog, en net breed genoeg voor een kind om doorheen te lopen.

De tentoonstelling is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 20 tot 22 februari, 27 tot 29 februari en van 5 tot 7 maart. Op zaterdag 22 februari, van 11.00 tot 13.00 uur, en op donderdag 5 maart van 17.00 tot 19.00 uur zijn de kunstenaar en de commissie aanwezig. Het CBK is gevestigd aan de Waldenlaan 12, de oude CoolCat winkel in Oostpoort.

Zie ook Een poort voor Oostpoort