Hop-on hop-off over het water langs diverse culturele hoogtepunten van de stad. Een authentiek schip van Rederij Mokumboot neemt je vanaf 25 april mee naar bekende en minder bekende culturele attracties in de stad, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok. De Cultuur Ferry is een samenwerking tussen culturele instellingen en start vanaf het Centraal Station.

Met aanlegsteigers op korte afstand van de instellingen, kun je eenvoudig op- en afstappen om musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, Het Grachtenmuseum en Foam te verkennen. De vaart duurt in totaal 1 uur en 40 minuten en elke 35 minuten vertrekt een historische sloep vanaf het Centraal Station. De museumgidsen aan boord vertellen het geschiedenisrijke verhaal van de stad en de instellingen langs de route. Je kunt zelf de keuze maken wanneer je op- en afstapt en welke musea je bezoekt.

Michael Huijser, voorzitter bestuur Cultuur Ferry en tevens directeur van Het Scheepvaartmuseum, benadrukt het belang van duurzaam vervoer en de rijke ervaring die de Cultuur Ferry biedt: ‘De hop-on hop-off verbinding is door musea en voor museumbezoek ontwikkeld. Aan boord van de Cultuur Ferry worden nieuwe verhalen en gebieden aantrekkelijk gemaakt. Ook worden gebieden als de Plantagebuurt en het Oosterdok ontsloten wat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze gebieden en wordt het bezoek in Amsterdam breder verspreidt. Bezoekers kunnen genieten van historische en culturele ontdekkingen in deze gebieden, met een hoge concentratie van culturele plekken binnen handbereik. Water speelt een belangrijke rol binnen het cultureel erfgoed van Amsterdam, dus heel erg mooi dat bezoekers nu cultuur vanaf het water kunnen gaan ervaren’

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 en 17.30 uur. Tickets kosten € 28,- per volwassene, inclusief de museumgids aan boord. Met een kaartje kun je gedurende 24 uur onbeperkt op- en afstappen. Om op de hoogte te blijven van de locatie van de boot, kun je de Cultuur Ferry app downloaden. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief.