Home Overzicht Met VR-dansvoorstelling ‘Narcissus & Echo’ heropent Q-Factory

Met VR-dansvoorstelling ‘Narcissus & Echo’ heropent Q-Factory

0

In de grensverleggende interactieve Virtual Reality  dansvoorstelling ‘Narcissus & Echo’ stap je in de mythische wereld van Narcissus en Echo. Zij zitten samen met het publiek gevangen in een VR-spiegelpaleis. Hoe komen ze hier weer uit? Wat vertelt deze oeroude mythe ons over isolement en contact in een wereld van Zoom, Tinder en Instagram? De première van ‘Narcissus & Echo’ is op 11 juni in de Q-Factory.

Een zeer divers team, afkomstig vanuit dans, design, en techniek, gebruikte de lockdown om een compleet nieuwe ervaring te creëren. De choreografie is in handen van Peter Leung, die samen met het Nationaal Ballet eerder al een VR wereldprimeur neerzette met ‘Night Fall’, (“Een sleutelmoment in de dansgeschiedenis” – de Volkskrant, “Een wonder van klassieke kunst en technologie”- NRC).

In deze voorstelling leef mee met de zoektocht van Narcissus en Echo naar zichzelf en naar elkaar. Ontdek in ongeveer 20 minuten alle verborgen perspectieven tijdens deze zaalvoorstelling mét een VR-bril. Laat je je verrassen door het samenspel van dans, storytelling, muziek en digital art. Na afloop is er een Q&A met de makers.

De voorstelling is speciaal ontwikkeld door House of makers samen met Veejays.com om tijdens de langverwachte heropening van podia met kleine groepen te beleven.

Tickets kosten € 15,- via www.narcissusandecho.nl | Voor deze voorstelling moet je je eigen koptelefoon/oordopje meenemen (niet draadloos).