Home Overzicht Ondersteboven: Als kids de macht hebben

Ondersteboven: Als kids de macht hebben

0

Heel, heel lang geleden was er een pandemie in Nederland. Het land ging op slot, toen weer open, toen op slot, weer open, op slot en weer open. Deze pandemie was zelfs zo schadelijk dat kinderen niet meer veilig waren op straat. Volwassenen brachten ze naar een veilige plek ver hier vandaan. Daar in hun eigen wereld konden de kids zelf alles beslissen. Zonder grote mensen die zeggen wat je moet doen. Dat is de wereld Ondersteboven.

Vanaf maart 2021 maakten zeven kinderen een voorstelling over hoe de wereld er uitziet als niet volwassenen, maar kinderen de grote beslissingen nemen. Hoe leef je samen? Houd je je aan de regels of juist niet? Luister je naar elkaar? Is er een baas? En als je besluit om de baas te zijn, wat vertel je iedereen dan? Op 4 juli gaat in het Plein Theater de voorstelling Ondersteboven in première. 

Onder begeleiding van Soufiane Moussouli en Geerten Stumpel schreven de jonge makers hun teksten, repeteerden ze hun scènes en hielpen mee aan het ontwerp van het decor en de poster. Het resultaat is de voorstelling Ondersteboven over kinderen die grote keuzes (moeten) maken in een wereld die compleet is veranderd.

Ondersteboven is onderdeel van LABel, het MakersLaboratorium en initiatief van kunstenaarscollectief Moving Arts Project.
Op zondag 4 juli is de voorstelling twee keer te zien, om 14.00 en 16.00 uur.

Check movingartsproject.nlkaartverkoop