Micropia klapt in de (vieze) handen

0

Best spannend voor de 56 Nederlanders die eerder hun hand in een Petri-schaaltje legden: welke microben zijn twee weken later tot bloei gekomen? Kijk met hen mee op de microbiële Wall of Fame, nét onthuld ter ere van Micropia’s vijfde verjaardag. Hoe verklaart zanger ‘Vieze Fur’ dat zijn microben zwiepstaarten hebben? Waarom gebeurt er zo weinig in het schaaltje van DJ Don Diablo? En welke microben zaten op de hand van Nel, de toiletjuffrouw?

Video & montage lyk burggraaf oo-tv | Verslaggeving & tekst Hester Aalberts

Het idee dat microben vies zijn veegt Artis-directeur Rembrand Sutorius resoluut van tafel: ‘Vies? Ze houden ons gezond! Bovendien gaan ze een steeds grotere rol spelen. Wist je bijvoorbeeld dat sommige microben plastics eten?’ Freddy ‘Vieze Fur’ Tratlehner, van De Jeugd van Tegenwoordig, haast zich te zeggen dat microben kunnen overleven onder de meest extreme omstandigheden. ‘Zelfs in een vulkaan! Echt, het zijn taaie donders.’

Trots toont Nele de Klerk, laborant bij Micropia, haar handkweek.

Micropia, Europa’s meest innovatieve museum, bestaat vijf jaar en daarom krijg je tot eind oktober € 5,00 korting op je kaartje. Kom ook kijken naar de handmuur.

Check www.micropia.nl