Home Overzicht ‘Mijn droom is om beter Nederlands te spreken, diploma te halen en...

‘Mijn droom is om beter Nederlands te spreken, diploma te halen en een baan te vinden’

0

Canan woont elf jaar in Nederland en heeft vier kinderen. ‘Nu mijn kinderen minder zorg nodig hebben, wilde ik iets voor mezelf doen. Ik bedacht: wat ga ik doen als mijn kinderen uit huis zijn? Ik wil zelfstandig worden. Het voelt niet goed om thuis te blijven zitten. Canan (43) doet nu een mbo-opleiding via Educatief Centrum Oost in de Waaier op het Obiplein.

Naast de opleiding volgt Canan extra trainingen ‘Nederlands’ en ‘Omgaan met geld’. ‘Mijn droom is om beter Nederlands te spreken, een diploma te halen en een baan te vinden in de ouderenzorg. In Nederland is het belangrijk om een diploma te halen. Je hebt hier voor alles een diploma nodig.’

‘Ik hou ervan om mensen te helpen. We hebben drie ochtenden per week les en het gaat goed. We leren veel, bijvoorbeeld hoe je een sollicitatiebrief schrijft en een cv maakt. En over hoe je met multiculturaliteit omgaat. Ik vind het fijn dat ik nu actief bezig ben en meer mensen heb leren kennen. Ook mijn stage als beheerder vind ik leuk en leerzaam.’ Tijdens haar opleiding loopt Canan 16 uur per week stage, allemaal in gebouw ‘de Waaier’ op het Obiplein.

Bij het Educatief Centrum Oost (EC-O) kunnen mensen van 27 jaar en ouder zichzelf ontwikkelen en hun kans op werk vergroten. Samen met regio Colle en roc top mbo-opleidingen (bbl) organiseert het EC-O de opleidingen. Dit betekent dat je naast de lessen ook stage loopt. Daarnaast is er persoonlijke ondersteuning met de vertrouwenspersonen van Samen Vooruit en zijn er extra trainingen waaronder Nederlands en Omgaan met Geld.

Kijk op www.ec-o.nl en meld je via het formulier aan voor de intake op 5 april.