Home Nieuws Minder coronabesmettingen en minder positief geteste mensen in Oost

Minder coronabesmettingen en minder positief geteste mensen in Oost

0

Het lijkt beter te gaan met de corona-epdemie. In de week van 19 juli tot en met 25 heeft de GGD in stadsdeel Oost een afname van het aantal positief geteste personen op corona waargenomen. Ook lieten aanzienlijk minder mensen zich testen. Inmiddels heeft 40 procent van de mensen boven 12 jaar zich volledig laten vaccineren door een GGD. 21 procent wacht op de tweede prik. 38 procent is niet gevaccineerd.

In stadsdeel Centrum is de situatie ongeveer gelijk. Daar is 46 procent volledig gevaccineerd, 22 procent wacht op een tweede prik en 31 procent is niet gevaccineerd.

Het aantal positief geteste mensen in de regio Amsterdam-Amstelland afgenomen met 57 procent vergeleken met de week daarvoor. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen. Alle stadsdelen bevonden zich echter wel binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Dat betekent dat er mee dan 250 positieve testen zijn per 100.000 inwoners.

Bron GG Amsterdam.

Het aantal inwoners binnen de regio Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 50 procent lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 17,7 procent. In alle gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West, Zuidoost en Noord in vergelijking met de overige stadsdelen.

Bron GGD Amnsterdam.