Home Oud Oost Mogelijk nachtclub in oude stationshal Muiderpoortstation

Mogelijk nachtclub in oude stationshal Muiderpoortstation

0

De gemeente gaat onderzoeken of er een nachtclub kan komen in de glazen stationshal van het Muiderpoortstation. Het Parool schrijft dat cultuurwethouder Touria Meliani dit meldde tijdens een debat over de nachtcultuur naar aanleiding van vragen van raadslid Kris van der Veen (GroenLinks). De wethouder gaat overleggen met het stadsdeel.

In Het Parool zegt Van der Veen dat de hal een prachtige locatie is voor een club. ‘Dicht bij het openbaar vervoer, weinig bewoners in de buurt en een plek die tot de verbeelding spreekt.’ Voor de fietsenstalling zal volgens hem wel een oplossing voor gevonden worden en het Oosterspoorplein kan ook wel een opknapbeurt gebruiken.

In 2015 was er sprake geweest van de vestiging van een hotel bij het station door het Lloyd Hotel en de NS. De monumentale gebouwen rondom Oosterspoorplein zouden een ideale vestigingsplaats zijn voor horecaondernemers. Het gebied zou aantrekkelijker worden voor buurtbewoners en dagjesmensen. Het nieuwe hotel zou Hotel Holland gaan heten. De bewoners waren fel tegen het plan. Zij wilden de rust in hun buurt behouden. Het hotel kwam er niet.