Home Nieuws uit Artis Mooie vakantie in Oost: Ook ’s avonds naar Artis

Mooie vakantie in Oost: Ook ’s avonds naar Artis

0

Met Artis in de buurt, kun je er een leuk en spannend uitje beleven. De hele dag zijn er veel activiteiten voor het hele gezin, maar wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt, biedt Artis tot en met 5 september op vrijdag, zaterdag en zondag een avondprogramma gevuld met liefde. Beleef het park op deze avonden buiten de gewone openingstijden en wandel de Veelkleurige Liefdesroute, een audiotour over seksuele diversiteit in de natuur. Op vrijdagavond klinken sensuele jazzklanken door het park tijdens Jazz Talents at the Plantage en er is altijd plek in het warme gras voor een zomerse avondpicknick.

We hebben de zomer-activiteiten in Artis op een rijtje gezet.

Zinderende Zomeravonden | Iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond t/m 5 september van 17.00 tot 21.00 uur | 15 euro, voor leden 10 euro

Wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt, biedt Artis tijdens de Zinderende Zomeravonden op vrijdag, zaterdag en zondag een avondprogramma gevuld met liefde. Je beleeft het park op deze avonden buiten de reguliere openingstijden en wandelt bijvoorbeeld de Veelkleurige Liefdesroute, een audiotour over seksuele diversiteit in de natuur. Op vrijdagavond klinken sensuele jazzklanken door het park tijdens Jazz Talents at the Plantage en er is altijd plek in het warme gras voor een zomerse avondpicknick.

Veelkleurige Liefdesroute | iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond t/m 5 september van 17.00 – 21.00 uur en van maandag t/m donderdag van 9.00 – 18.00 uur.

Luister naar verhalen over seksuele diversiteit in de natuur. De natuur is vol liefde. Liefde in allerlei kleuren en vormen. Niets is vreemd in het liefdesspel van dieren, planten en microben. Van biseksuele Japanse makaken tot monogame vale gieren en interseksuele wallaby’s. Van liefkozend vlooien tot luidruchtige seks, van wisselende partners tot een liefdesband voor het leven. Laat je tijdens de Veelkleurige Liefdesroute, een luisterwandeling door Artis, meevoeren langs de veelzijdige vormen van seksualiteit in de natuur.

Afrikaanse pinguïns en kuiken. Foto Artis | Ronald van Weeren.

De Veelkleurige Liefdesroute is ingesproken door Jeangu Macrooy. Je kunt de luisterwandeling volgen door bij de verschillende locaties in Artis een QR-code te scannen. Er is ook een Engelstalige versie beschikbaar. Enkele pikante verhalen zijn meer geschikt voor luisteraars boven de 16 jaar.

Hoe bijzonder de liefde in de natuur is, is ook overdag voor gezinnen met kinderen te ervaren. Er zijn dertien stops verspreid in het park waar leuke en interessante weetjes over liefde in de natuur voor alle leeftijden te vinden zijn.

Eerste editie Jazz Talents at the Plantage in Artis | Iedere vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Op alle avonden klinken muzikale klanken door het park dankzij het Conservatorium van Amsterdam. Op de vrijdagavond brengen zij een intiem en akoestisch jazzconcert ten gehore tijdens het jazzfestival Jazz at the Plantage. Het is de eerste editie waarbij Jazz at the Plantage ook in Artis plaatsvindt. Het jaarlijkse terugkerende festival is al enkele jaren een succes in de Hortus en de Hermitage.

Muziek in het Park | Elke zaterdag en zondag van 18.00 tot 20.00 uur

Op alle avonden klinken muzikale klanken door het park dankzij het Conservatorium van Amsterdam. Naast het jazzfestival op vrijdagavond, staat de zaterdagavond in het teken van popmuziek en zondagavond klassieke muziek. Men kan luisteren naar de (akoestische) muziek en daarnaast een hapje eten in het gras.

Artis vertelt | Iedere zondag van 19.00 tot 19.30 uur

Iedere zondag tijdens de Zinderende Zomeravonden kunnen bezoekers komen luisteren naar verhalen over liefde en seksualiteit van experts van Artis tijdens Artis vertelt. Zo vertelt de Artis-microbioloog hoe goedaardige microben jouw seksuele gevoelens beïnvloeden, vertelt de Artis-sterrenkundige over passie en hartstocht aan de sterrenhemel en vertelt de Artis-dierverzorger gepassioneerd over de liefdesrelatie tussen kunstenaar en reptielenoppasser.

Zomerse picknicktas

Geniet van de laatste zonnestralen door de bomen met een zomerse picknick in het warme gras. Na een wandeling vol verhalen en muziek, een moment van rust.  Maak je avond compleet met een picknicktas voor twee personen en geniet van een welverdiende borrel. De inhoud van de picknicktas is een verzameling van al het lekkers wat te vinden is in het park. Van rustiek brood van de bakkerij met huisgemaakte dip uit de Botanische Tuin – tot nootjes, tuinbonen en sojabonen. De tas wordt verder gevuld met olijven, twee zakjes popped chips, dadels met roomkaas en padrom pepers. Inclusief drankjes (alcoholisch en non alcoholisch) naar keuze. Het picknick pakket is te boeken in de online ticketstraat via dagtickets.artis.nl en wordt geleverd in een exclusieve canvastas vormgegeven door illustrator Eveline Schram.

Ophalen bij de IJssalon op vrijdag, zaterdag, zondag van 17.00 – 20.15 uur | Prijs € 39,95 voor borrelarrangement voor twee personen inclusief één Zinderende Zomeravond canvastas

Wereldreis in Artis | Iedere dag

Wil jij ook op reis zonder koffers, lange wachtrijen en die saaie autorit? Neem je kinderen mee op Wereldreis in ARTIS. Tijdens deze speurtocht maken ze kennis met dieren, planten en microben uit alle continenten. Ze gaan zelfs op reis tussen de sterren! Een wereldreis die je midden in de stad kunt maken. Zo blijf je dicht bij huis en ben je toch ver weg. Een reis die vriendelijker is voor de portemonnee én voor de planeet. De speurtocht is zowel overdag als in de avond toegankelijk voor de hele familie. Af te halen aan het begin van de Papagaaienlaan.

Artis-Micropia | Iedere dag

Kinderen tot en met 18 jaar bezoeken Artis-Micropia gratis deze zomer. Het gratis ticket is geldig van vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september. Daarnaast ontvangen bezoekers van de Zinderende Zomeravonden in Artis in hun e-mailbevestiging een kortingscode waarmee ze Micropia eenmalig gratis kunnen bezoeken deze zomer.

Speciaal voor ’s werelds enige microbenmuseum ontwierp kunstenaar Lizan Freijsen een grootse wandcompositie van handgetufte, wollen tapijten, geïnspireerd op de schoonheid van het onzichtbare leven om ons heen. De kleurrijke patronen van deze ‘aaibare’ schimmels symboliseren de groei en symbiose tussen verschillende schimmels en in korstmossen. Freijsen neemt onze poging om schimmels uit onze dagelijkse omgeving te verbannen als uitgangspunt voor haar artistieke werk. Door de transformatie naar kunst, visualiseert ze juist hun schoonheid. The Fungal Wall begeeft zich op het snijvlak van kunst, wetenschap en design en is nu te zien in Micropia.